23948sdkhjf

Skogsstyrelsen får arbetsmarknadsuppdrag

I går meddelade regeringen att Skogsstyrelsen får leda ett omfattande arbetsmarknadsuppdrag.

Som en del i åtgärderna för att lindra de ekonomiska effekterna av det pågående virusutbrottet satsas nu 150 miljoner kronor på gröna jobb inom natur- och skogsvård.

Skogsstyrelsen får updraget att leda det arbetsmarknadspolitiska arbetet.

– Att Skogsstyrelsen får möjligheten att leda ett omfattande arbetsmarknadspolitiskt uppdrag visar att vi har ett stort förtroende i de här frågorna. Med tanke på den mycket allvarliga situation som landet nu befinner sig i känns det särskilt viktigt att kunna bidra till att knyta arbetssökande närmare arbetsmarknaden, säger Herman Sundqvist, Skogsstyrelsens generaldirektör, i ett pressmeddelande.

Enligt regeringen innebär de naturnära jobben meningsfulla arbetsuppgifter som i dag är eftersatta. Det ska samtidigt ge kompetens i yrken där det råder brist på personal. Skogsstyrelsen inväntar nu det formella uppdraget av de subventionerade jobben, hur många platser som omfattas och detaljerna för hur projektet ska drivas, men redan i dag drar arbetet igång med att förbereda organisationen.

Skogsstyrelsen har en lång tradition av att leda arbetsmarknadspolitiska projekt. Under 2018 samordnade myndigheten satsningen Naturnära jobb där över 1 500 personer som var nyanlända eller som stod långt från arbetsmarknaden fick enklare arbete inom de gröna näringarna. Satsningen omfattade då 135 miljoner kronor per år för Skogsstyrelsens del men avbröts i förtid när pengarna drogs in i budgetbeslutet för 2019. Under året avvecklades därför projektet.

Just nu leder Skogsstyrelsen arbetsmarknadsuppdraget Enklare arbetsuppgifter inom naturvård och markvård med cirka 100 platser.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.234