23948sdkhjf

Nyheten som var ett aprilskämt

Nyheten vi lade ut på vår webb i går, om att bara en person i taget får vistas i skogen, var förstås ett aprilskämt. Än så länge är vi alla välkomna i skogen. Det är dessutom bevisat flera gånger om att vi mår bättre av att vistas i skogen, så ut och njut!

Så här löd aprilskämtet:

Skogen stängs för besök i dag den 1 april.
Från och med i dag får bara en person vistas i varje skog, meddelar regeringen.

Med anledning av coronaviruset har regeringen i dag den 1 april beslutat att kraftigt begränsa möjligheten att vistas i svenska skogar. Maximalt en person tillåts samtidigt i varje skog, oavsett storlek på skogen. Restriktionerna gäller även familjevis, vilket innebär att en familj bestående av till exempel fyra personer måste dela upp sig och bevista fyra olika skogar, för att inte bryta mot reglerna.

– Vi kommer att skicka ut specialbyggda drönare med kameror, som kontrollerar att restriktionerna efterföljs, säger Björk Ekblad på Skogsstyrelsen i ett pressmeddelande.

För att förenkla för människor som vill ut i skogen överväger Skogsstyrelsen att införa särskilda fyrhjulsdrivna skogsbussar som transporterar människor från bestämda uppsamlingsplatser till olika skogar, på behörigt avstånd från varandra. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.063