23948sdkhjf

Södra Wood permitterar

Södra Wood korttidspermitterar i Mönsterås och inleder förhandlingar gällande Orrefors, enligt ett pressmeddelande från företaget.

Bakkgrund är minskad efterfrågan i Storbritannien och Irland relaterad till pågående pandemi.

Även Södra Wood UK och produktionsanläggningen i Hamina, Finland, kan komma att beröras av permitteringen.

– Vi har noterat en snabbt minskad efterfrågan i Storbritannien och Irland senaste veckan, som vi snabbt anpassar vår produktion efter så att vi har en bra balans mellan vår produktion och efterfrågan. Tack vare möjligheten till korttidspermittering har vi en beredskap för att snabbt kunna öka produktionen igen, säger Jörgen Lindquist, affärsområdeschef Södra Wood.

Kortidspermitteringen innebär en arbetstidsförkortning för anställda på de berörda anläggningarna, i enlighet med det ekonomiska stöd den svenska regeringen aviserat.

Södra Woods totala produktion kommer kortsiktigt att reduceras med 25 procent. Med tanke på de snabba förändringar i omvärlden kommer produktionstakten revideras löpande.

– Vi går in i detta osäkra läge med välbalanserade lager. Vår Europamarknad, undantaget Storbritannien, visar en relativt normal efterfrågan och Asienmarknaden återhämtar sig.

– Samtidigt ser vi en högre frånvaro bland vår personal, både i form av sjukfrånvaro och vård av barn, som ger påverkan på vår produktion. Detta beslut är huvudsakligen beroende av utvecklingen i Storbritannien och de enheter som inte levererar dit fortsätter producera för fullt tills vidare, avslutar Jörgen Lindquist.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11