23948sdkhjf

Kundanpassning i stor skala mer effektivt

Renee Puusepp är övertygad om att kundanpassning i stor skala leder till effektivare men ändå flexibelt byggande av trähus.

Han är senior forskare på arkitektfakulteten i Estlands konstakademi, skriver Metsä Wood i ett pressmeddelande.

Standardiserade moduler kan kombineras på olika sätt med hänsyn till kundens behov, grannskapet och omgivningen. Industriprodukter som Kerto LVL (laminated veneer lumber) är anpassade material för modulbyggen eftersom de gör byggandet snabbt, lätt och grönt.

”Byggsektorn är känd för sina mediokra prestanda, speciellt om vi jämför med tillverkningen av konsumentprodukter som mobiltelefoner eller bilar. Byggindustrins framtid är kundanpassning i stor skala, vilket kommer att ge både effektivitet och kostnadsbesparingar”, säger han i en nyutkommen video i serien Talking Wood från Metsä Wood. ”Vi kan till exempel använda Kerto® LVL för att skapa lätta men ändå långt standardiserade modulära bostadshus. De kan kombineras på olika sätt för att skapa byggnader med sin egna karaktär och design", framhåller han.

Han menar att vi måste rita och konstruera byggnader mer som produkter.

”För att få upp träbyggandet till en nivå där vi verkligen kan bidra till att minska klimatförändringarna behöver vi uppfinna nya byggnadstyper som kan kundanpassas i stor skala och är utformade för att ta hänsyn till byggnadens hela livscykel”, säger Puusepp.

Renee Puusepp

Renee Puusepp har en doktorsexamen inom arkitektur och arbetar som forskare. Han har studerat vid den estniska konstakademin och University of East London. Hans företag, Slider Studio, kombinerar traditionellt arkitektarbete med programutveckling, och han ingår också som partner i Creatomus Solutions, ett företag som är inriktat på att utveckla teknik för kundanpassning av arkitektur i stor skala.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.063