23948sdkhjf

Han är ny på Skogsindustrierna

Den 1 april började Christian Nielsen som marknadsanalytiker för trävaror på Skogsindustrierna.

I sin tjänst kommer Christian att arbeta med omvärldsbevakning och analys av trävarumarknaden för Skogsindustriernas medlemsföretag. Han ingår där i den näringspolitiska avdelningen och har också ett nära och integrerat samarbete tillsammans med Svenskt Trä.

– Det skall bli kul att genom Skogsindustrierna få vara en del av att få verka för goda förutsättningar för ett mer hållbart samhälle genom ett smart nyttjande av våra förnybara resurser. Där ser jag att svenska trävaror och ett ökat träbyggande är ett väldigt viktigt verktyg för att uppnå en långsiktig hållbarhet, berättar Christian.

Christian kommer närmast från Pöyry management consulting (numera Afry) där han jobbat med strategiska marknadsfrågor och prognoser för skogsindustrin och dess råvaruförsörjning. I det arbetet har han analyserat förutsättningarna för skogsmarknaden på de flesta kontinenter, på senare tid med extra fokus på norra Europa, främst Skandinavien och Baltikum. 

– Jag hoppas att kunna använda mina erfarenheter från konsultbranschen till att arbeta med vår marknadsbevakning och analys på ett sätt som kan främja ett effektivt användande av träprodukter och en god konkurrenskraft för Svensk skogsindustri globalt. 

 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.062