23948sdkhjf

Ny vd vid Komatsu Forest

Jens Bengtsson har tagit över

Jens Bengtsson har nylign tillträtt tjänsten som vd för Komatsu Forest en av världens ledande tillverkare av skogsmaskiner med tillhörande tjänster och tillbehör. Jens har arbetat i företaget under 11 år och har under senare tid haft både rollen som ekonomichef och operativ chef.

– Jag tillträder vid en tidpunkt som är mycket turbulent på grund av Coronapandemin, konstaterar Jens Bengtsson. Hela världen gör sitt bästa för att hantera denna ovanliga situation. Vi som företag har nyligen meddelat att vi tillfälligt stänger vår produktion under tre veckor för att anpassa oss efter rådande omständigheter, för att sedan, om restriktioner tillåter det, gradvis öka produktionen igen under våren.

Jens Bengtsson menar att företaget har haft en stark utveckling under flera år där man hela tiden har vuxit.

– Just nu är det omöjligt att säga på vilket sätt skogsnäringen kommer att påverkas av rådande situation, men på lång sikt ser vi en stor potential, konstaterar han.

Den tidigare vd Mitsuru Ueno tar sig nu an en ny roll som Senior Fellow för Skogsdivisionen på moderbolaget Komatsu Ltd. Under sin tid som vd har han haft två viktiga fokusområden; att säkerställa en ny produktionsanläggning med säker och bra arbetsmiljö som är förberedd för en kommande expansion av verksamheten, samt att bredda skogsmaskinsverksamheten genom strategiska uppköp av företag såsom Quadco, Southstar, TimberPro och Oryx Simulations.

För att verksamheten ska kunna fortsätta växa beslutade Komatsu:s ägare under 2019 att investera i en helt ny fabrik i Umeå.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.062