23948sdkhjf

Eco Log och Gremo blir ett

Blir heltäckande i skogsmaskiner

Nu planerar Eco Log och Gremo för en gemensam framtid som en stark och heltäckande aktör inom skogsmaskinsbranschen. Ett första steg är taget då en avsiktsförklaring har ingåtts för att flytta tillverkningen av Gremos maskiner till Eco Logs fabrik i Söderhamn, där målsättningen är att flyttlasset går redan under sommaren 2020.

Eco Logs VD, Anders Gustafson, ser stor potential med ett samgående.

– Vi kommer att kunna erbjuda ett komplett sortiment av skotare och skördare, från små till stora och med kapacitet och egenskaper för alla typer av arbetsuppgifter och miljöer som våra kunder dagligen arbetar i, säger Anders Gustafson

En sammanslagning av de båda bolagen medför att sortimentet av skotare omfattar ett spann från 7,5 ton ända upp till 20 ton. Dessutom kompletteras Eco Logs skördarsortiment med en mindre åttahjulig skördare som möjliggör ett skonsamt och miljömässigt hållbart skogsbruk i mycket känslig terräng.

Att de båda skogsmaskinstillverkarna samarbetar är ingen nyhet och för Gremos vd, Martin Bredenfeldt, är en sammanslagning ett naturligt steg framåt.

– Våra två bolag har alla förutsättningar att bli både starkare och mer effektiva tillsammans då vi kompletterar varandra väl såväl genom utbud som arbetssätt. Dessutom har Gremo och Eco Log redan ett etablerat samarbete sedan många år, bland annat inom inköp. Att ingå i en och samma organisation känns därför mycket positivt, säger Martin Bredenfeldt.

 

Fakta om sammanslagningen

En avsiktsförklaring om sammangående har tecknats av Eco Log och Gremo.

Produktionen av samtliga maskiner sker på Eco Logs fabrik i Söderhamn från och med sommaren 2020

All försäljning av maskiner kommer att ske genom Eco Logs organisation från och med sommaren 2020.

Gremo Maskin Service (GMS) kommer att fortsätta att verka som servicelämnare i Gremos fabrik i Ätran

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.063