23948sdkhjf

Skogsbolagen och Paper province ordnar tävling

Hur kan skogsbranschen bli mer klimatsmart? Bästa idén vinner en kvarts miljon.

Vilken värld vill vi gå till mötes efter coronakrisen? Ett sätt att locka fram framtidens hållbara lösningar är genom tävlingen What wood you do, som utforskar hur skogen och skogsbranschen kan hjälpa klimatet på rätt väg.

Tävlingsarrangören Paper Province samarbetar med Innovation360, som har undersökt innovationsklimatet bland 5 000 bolag och organisationer. Resultatet pekar på att tävlingen är högst aktuell. Det är nämligen i tider som dessa, när corona tvingar oss att tänka nytt, som innovationsförmågan är som starkast.

– I vårt nätverk märks det tydligt att coronautbrottet har fört med sig påhittiga lösningar. Och fort har det gått. Det blommar upp allt från nya digitala lösningar till biobaserad skyddsutrustning. Det är precis sådana nya perspektiv vi vill få fram i tävlingen, säger Maria Hollander, vd på näringslivsklustret Paper Province.

– Jag är övertygad om att det finns många fler idéer där ute om hur skogen kan användas i framtiden, och hur den befintliga skogsbranschen kan bli mer klimatsmart. Nu vill vi att fler ska dela med sig av sina idéer så att de kan bli verklighet. Det är lätt att tävla och kan verkligen löna sig, säger Maria Hollander.

Det bästa bidraget belönas med 25 000 euro medan de som placerar sig på andra till femte plats får 2 500 euro var. 

Bidrag kan lämnas fram till den 17 maj. De fem bästa bjuds in till Karlstad efter sommaren där innovatörerna presenterar sina idéer för en jury.

Förutom pengar att förverkliga sin idé får vinnaren möjlighet att ingå i inkubatorn Sting Bioeconomy där idén kan utvecklas och kommersialiseras. Tävlingen är utformad som en idéplattform där bidragen lämnas in och kommenteras.

Tävlingen sponsras av Gunnar Sundblads forskningsfond, Sveaskog och Stora Enso. Läs mer på: https://whatwoodyoudo.eu/

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.062