23948sdkhjf

Sveaskog ger stilleståndsersättning

Stödpaket för skogs- och transportentreprenörer utvidgas ytterligare.

Sveaskog utvidgar sitt stödpaket till företagets skogs- och transportentreprenörer med anledning av coronapandemin. Vid eventuellt stillestånd avseende exempelvis avverkning och rundvirkes- eller flistransporter kommer företaget att erbjuda möjlighet till stilleståndsersättning.

– Allt handlar om att vill kunna bedriva ett aktivt och konkurrenskraftigt skogsbruk även i framtiden, säger Mats Oja, inköpschef på Sveaskog.

I början av april lanserade Sveaskog ett stödpaket för bolagets entreprenörer inom avverkning, skogsvård och transport. Paketet omfattade bland annat förkortade betalningstider på fakturor och även hyresfritt i tre månader för de turistentreprenörer som hyr lokaler.

Nu utvidgas stödpaketet ytterligare med bland annat möjlighet till stilleståndsersättning vid exempelvis utebliven avverkning och rundvirkes- eller flistransporter på grund av coronapandemin. Beslutet gäller i första hand till den 18 juni 2020, men kan förlängas vid behov. 

– Förstahandsalternativet och förutsättning för stilleståndsersättning är givetvis att tillsammans arbeta för att undvika stillestånd och erbjuda arbete, antingen ordinarie eller andra lämpliga uppgifter, säger Mats Oja.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109