23948sdkhjf

Grön obligation ska finansiera skogsköp

Stora Enso-emission för 1 700 miljoner

Stora Enso har framgångsrikt genomfört en emission av ett nytt obligationslån på 1 700 miljoner kronor under sitt EMTN-program (Euro Medium Term Note) och inom Stora Ensos ramverk för gröna obligationer som lanserades i maj 2018.

Pengarna från obligationen ska bland annat finansiera förvärvet av certifierad skogsmark i Sverige, en investering i Gruvöns produktion av korslimmat trä och en investering i en ångturbin vid Maxau-bruket som ökar produktionen av förnybar energi och minskar koldioxidutsläppen.

– Denna andra gröna obligation är ännu ett bevis på att vår hållbarhetsstrategi stödjer kärnverksamheten, såsom genom till exempel ny finansiering för att stärka vår ledande ställning i skiftet till en ny hållbar bioekonomi, säger Noel Morrin, hållbarhetschef.

– Vi är nöjda med denna transaktion som ytterligare ökar vår likviditet under dessa osäkra tider med Covid-19 krisen. Vidare är det tillfredsställande att kunna emittera vår andra gröna obligation i SEK. Emitteringen passar väl in i vår hållbara finansieringsstrategi och är en bra uppföljning av den gröna obligation på 6 000 MSEK som emitterades 2019, säger koncernens treasurychef Pasi Kyckling.

 

Obligationslånen är uppdelade enligt följande:

1 000 miljoner kronor förfaller i april 2025 och löper med en rörlig kupong på STIBOR +2,20 procent.

700 miljoner kronor förfaller i april 2025 och löper med en rörlig kupong på STIBOR +2,375 procent. Emissionspriset var 99,744 motsvarande SEK-swap på +220 räntepunkter.

Obligationslånet innehåller inga finansiella kovenanter och kommer att listas på Luxembourg Stock Exchange.

Bookrunner för transaktionen var Nordea.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094