23948sdkhjf

"Osäkerhet och turbulens påverkar marknaden."

Mellanskog redovisar sitt kvartalsresultat.

Skogsägarföreningen Mellanskog redovisar nu sitt resultat för första kvartalet 2020. Leveransvolymerna ökar något under perioden som samtidigt präglats av osäkerhet på virkesmarknaden och turbulens på de finansiella marknaderna. Ovanstående faktorer påverkar föreningens resultat, som sjunker jämfört med föregående år.

– Vi ser en stabil tillströmning av både virke och medlemmar, vilket är glädjande. Kvartal ett har gått ungefär som vi förväntade oss när det gäller faktorer vi själva har möjlighet att påverka, det är naturligtvis positivt. Samtidigt befinner vi oss i ett unikt och mycket osäkert läge där både coronapandemin och angrepp av granbarkborre kommer att påverka vår verksamhet under kommande kvartal, säger Fredrik Munter, vd för Mellanskog, i ett pressmeddelande.

Mellanskog redovisar ett resultat för kvartal 1, före skatt, på 7,3 miljoner kronor (41,8). Föreningens rörelseresultat minskar jämfört med föregående år främst beroende på lägre industripriser i virkesaffären. Föreningens leveranser ökar med 3,9 procent. Finansnettot påverkas negativt av den allmänna nedgången på de finansiella marknaderna.

Mellanskogs föreningsstämma hålls den 14 maj. Med anledning av den pågående coronapandemin kommer föreningsstämman för första gången att genomföras digitalt. Det historiskt osäkra omvärldsläget gör att Mellanskogs styrelse föreslår att årsstämman inte fattar beslut om utdelning eller efterlikvid utan istället bemyndigar styrelsen att fatta ett sådant beslut under hösten om omständigheterna tillåter. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.227