23948sdkhjf

Storsatsning på skogsforskning

Södra, Ikea och Linnéuniversitetet gör en gemensam, unik satsning på forskning och utbildning inom skog och skogsindustri.

I förra veckan signerades en avsiktsförklaring mellan Södra, Ikea och Linnéuniversitetet kring en gemensam långsiktig och strategisk satsning på forskning och utbildning inom det skogliga och skogsindustriella området.

– Vi har höga ambitioner för hållbar och förbättrad tillväxt samt ökad klimatnytta inom skogsbruket. Det kommer att finnas många spännande tjänster framöver och vi behöver ett brett underlag för rekrytering. Långsiktiga och lyckade industriella satsningar inom byggsystem, bioprodukter, energi, trävaror och massa börjar alltid i skogen. Samarbetet med Linnéuniversitetet ger oss även möjligheter att ta emot praktikanter och vidareutbilda våra egna medarbetare”, säger Peter Karlsson, tillförordnad vd för Södra.

Av avsiktsförklaringen framgår att parterna vill skapa förutsättningar för ett dynamiskt utbyte mellan akademi och näringsliv. Ambitionen är att stärka regionens konkurrenskraft, skapa gemensam nytta samt öka den internationella synligheten. Framöver är parterna öppna både för fler områden att samarbeta kring och för att inkludera fler aktörer.

Först ut är satsningar på forskning och utbildning inom det skogliga och skogsindustriella området, samt inom innovationsområdet. Sex tjänster har nu annonserats ut inom området skog och trä. Tjänsterna är de första i raden av flera som möjliggörs tack vare samarbetet.

Masterutbildningen Skogsbruk med många mål startar i höst och får i och med samarbetet en kraftig resursförstärkning. Ansökningstiden gick ut den 15 april och programmet har sökts av 74 personer.

Kommentera en artikel (1)
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.095