23948sdkhjf

Ny chef på Stora Enso

Stora Enso har utsett Lars Völkel till chef för divisionen Wood products och erbjudit honom plats i koncernledningen. Han tillträder den 1 juli och kommer att vara baserad i Stockholm.

Lars Völkelär tysk medborgare och för närvarande vd på Ambibox
, ett företag inom förnyelsebar energi och laddningsteknik för elfordon i Tyskland. Han har tidigare arbetat som vd för Franke kitchen systems i Schweiz och som vd för Poggenpohl inom den europeiska kökskoncernen Nobia. Lars Völkel har dessutom innehaft diverse ledande positioner inom Electrolux. Han har en magisterexamen i företagsekonomi och en examen i ledarskap från IMD i Lausanne.

Lars Völkel har omfattande erfarenhet av ledarskap inom alla delar av värdekedjan, med särskilt fokus på den kommersiella sidan. Han är van att leda en organisation även inom utmanande affärsmiljöer och att omvandla strategi till handling.

– Jag är mycket glad att få välkomna Lars Völkel till Stora Enso och vår ledningsgrupp. Lars erfarenhet passar perfekt ihop med vårt mål att öka tillväxttakten för divisionen Wood Products. Genom att tillhandahålla träbyggnadslösningar med positiv klimatpåverkan möjliggör vi en övergång i samhället till mer hållbara byggmetoder. Lars kommer att bidra med kommersiell erfarenhet genom sin gedigna bakgrund inom ledarskap och produktion. Jag värdesätter dessutom hans beprövade erfarenhet inom affärstransformation samt förmågan att leda företag till lönsam tillväxt genom innovation och digitalisering, säger Stora Ensos vd och koncernchef Annica Bresky.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.065