23948sdkhjf

Prisas för massaarbete

Arne Asplund Mechanical Pulping Award för 2020 har tilldelats Bengt Åkerblom, Vårby, Sverige, ägare och grundare av Dametric AB.

Priset utdelas vartannat år av stiftelsen Arne Asplund Mechanical Pulping Award för att främja utvecklingen av ny teknik för produktion av massa med hög avkastning.

Pristagaren 2020 är Bengt Åkerblom som enligt prismotiveringen har dedikerat hela sitt yrkesliv till att utveckla, konstruera och förse massamarknaden med utrustning och lösningar för processmätning och kontroll, särskilt för den mekaniska och kemisk-mekaniska massaindustrin.

Han är huvudägare och styrelseordförande i Dametric-företaget, som producerar och marknadsför sina olika uppfinningar.

Stiftelsen Arne Asplund Mechanical Pulping Award främjar utvecklingen av ny teknik för produktion av massa med hög avkastning. Det tilldelas en person eller personer i erkännande av enastående prestation inom forskning och utveckling av mekanisk massateknik.Stiftelsen Arne Asplund Mechanical Pulping Award grundades 1985 för att fira de bidrag som Dr. Arne Asplund gav till massa- och pappersindustrin världen över. Priset möjliggjordes genom en donation som Valmet gav till stiftelsen 1985. Stiftelsens ordförande är professor Göran Bengtsson.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.08