23948sdkhjf

Sveaskog lägger ner tidningen Forum Sveaskog

Företagstidningen har varit uppskattad och vunnit fina priser, men läggs ner ändå.

Det övergripande syftet med tidningen Forum Sveaskog har varit att öka kunskapen om Sveaskogs verksamhet och betydelse som affärspartner, arbetsgivare och samhällsaktör.

– Forum Sveaskog är en väldigt uppskattad tidning. Så sent som i höstas vann den Svenska Publishingpriset, men när vi ser över våra målgrupper och vår kanalstrategi har vi ändå kommit fram till beslutet att lägga ner den för att fokusera mer på andra kanaler. Vi har bland annat börjat arbeta mer med riktad kommunikation till våra affärsmålgrupper och har även en del annat utvecklingsarbete på gång, säger Tobias Bestelid, chef för content och digitala kanaler på Sveaskog.

Forum har genom åren producerats av två olika byråer, OTW och senast Spoon Publishing.

– Det är många på Sveaskog som varit med och bidragit till att ha gjort Forum till en intressant och relevant produkt. Jag vill även passa på att rikta ett stort tack till Spoon Publishing som har varit en väldigt smidig samarbetspartner, säger Erik Ljones, innehållsproducent på Sveaskog och chefredaktör för Forum sedan 2019.

– Problemet med en tidning med lång produktionsperiod är att materialet ibland kan kännas inaktuellt på grund av att det passerat mycket tid sedan det beställdes och skrevs, och då inte stämmer överens med Sveaskogs övriga kommunikation där och då, säger Erik Ljones.

Tidningen har haft en upplaga på 32 000 ex.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.218