23948sdkhjf

Bra första kvartal för Bergs

Gransjö sågverk kostade 30 miljoner att stänga

Bergs redovisar ett resultat för kvartalet som är det bästa sedan första kvartalet förra året. Under vintern genomfördes vissa produktionsbegränsningar som tillsammans med en omfattande strejk vid finska sågverk lett till ett lägre utbud av trävaror. Det minskade utbudet i kombination med en bra efterfrågan har resulterat i för årstiden minskade lager och att vissa prisökningar har kunnat genomföras.

Justerat för kostnader för nedläggningen av Gransjö sågverk uppgår EBITDA för det första kvartalet till 50 miljoner kronor och rörelseresultatet till 25 miljoner kronor, vilket är en förbättring jämfört de senaste tre kvartalen. Bortsett från pelletsverksamheten, där den ovanligt varma vintern har bromsat marknaden, så uppvisar samtliga enheter en resultatförbättring.

Beslut togs i mars om att avveckla Gransjö sågverk. Engångskostnader för avvecklingen och nedskrivning av anläggningstillgångar uppgick till 30 miljoner kronor och påverkade rörelseresultat som minskade till -5 miljoner kronor.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11