23948sdkhjf

Produktionschef till Kastet

Pyrocell igång nästa år

Pyrocell har anställt Anders Wigstein som produktionschef till anläggningen vid Setra Kastet. Produktionen kommer starta under andra halvåret 2021. Pyrocell ägs av Setra och Preem gemensamt och ska tillverka pyrolysolja från sågspån. Produkterna kommer att bli en fossilfri råvara till Preems drivmedelsproduktion.

Anders Wigstein är högskoleingenjör inom kemiteknik. Han har tidigare arbetat som projektledare och processutvecklare inom läkemedelsindustrin och livsmedelsindustrin. Senast kommer han från en roll som operativ chef på Vocean.

– Vi är väldigt glada att kunna välkomna Anders till rollen som produktionschef på Pyrocell. Han är den första att anställas i bolaget. Det blir en mycket spännande och avgörande tid de närmaste åren, med uppförande av produktionsanläggningen, rekryteringar och idrifttagning av produktionen, säger Pontus Friberg, styrelseordförande i Pyrocell.

– Jag ser verkligen fram emot att ta mig an min nya roll i Pyrocell. Det ska bli riktigt kul att få vara med vid alla faser i uppbyggnaden av Pyrocells banbrytande verksamhet på Kastet. Jag tycker att det är ett utmanande och viktigt uppdrag, säger Anders Wigstein. Anders Wigstein kommer ha sin arbetsplats i Setra:s lokaler på Kastet tills de nya lokalerna för Pyrocell står klara under 2021. Anders Wigstein började sitt nya arbete den 4 maj.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.141