23948sdkhjf

Rottne industri har medvind

Målet är att växa 50 procent på fem år.

Rottne industri går in på sitt 65:e år som en av de ledande skogsmaskinstillverkarna. Aldrig tidigare i företagets historia har det levererats så många skogsmaskiner som under 2019. Och nu spänns bågen för ytterligare tillväxt. De blå skotarna och skördarna växer i popularitet och företagets position som en av de fyra stora branschaktörerna på världsmarknaden har förstärkts.

– Vi har lyckats bra med vår strategi att fokusera på det som vi är bäst på, säger Tobias Johansson, vd på Rottne industri.

– I stället för att vänta in marknaden har vi valt att driva på och ta den med oss, vilket har gett resultat – på tre år har vi vuxit med 50 procent. Nu är vi redo att fortsätta vår utveckling med målet att de kommande fem åren växa ytterligare 50 procent, säger Tobias Johansson och fortsätter:

– Vi ska fortsätta stärka vår position som skogsmaskinstillverkare i världen och det ska vi göra utan att tumma på kvalitet eller tappa fokus på våra kunder.

Med 65 år på nacken är Rottne industri en av de äldsta aktörerna i branschen. Grundaren Börje Karlsson tillverkade den första kranen av ett par plogdetaljer, en bit timmer, en vinsch som monterades på kraftuttaget, en bit vajer och en timmersax.

– En stor anledning till vår framgång är att vi under alla år har arbetat gediget med kvalitet. Det sitter i väggarna på Rottne, säger Tobias Johansson.

– Erfarenhet i kombination med fantastisk personal och stor kunskap på alla poster har fört oss dit vi är i dag och det är vi oerhört stolta över.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094