23948sdkhjf

Mångmiljoninvesteringen klar hos Rottneros

Rottneros bruk har nu genomfört sitt underhållsstopp och samtidigt passa på att slutföra en rad investeringar.

Tidningen Fryksdalsbygden rapporterar att Rottneros bruk haft 200 entreprenörer på plats under det nio dagar långa underhållsstoppet och att bolaget samtidigt slutfört några pågående miljoninvesteringar. 

Investeringarna består av ny huvudtransformator, en ny raffinör som mal flis och finfördelar fibrer. Bolaget har även bytt ut en tjockoljebrännare mot naturgas. Här kommer bolaget även bränna den biogas som uppstår vid bolagets rening av avloppsvatten. 

Coronaviruset innebar att bolaget var tveksamma till om underhållstoppet kunde genomföras som planerat men valde att köra på efter att ha vidtagit ett antal åtgärder till exempel informationsinsatser, skiftgång och en extra matsal. 
- Vi valde också att hålla isär vår personal och entreprenörerna. Det har fungerat bra tack vare planering, bra rutiner, tydliga mål och kommunikation, berättar fabriksdirektör Ola Thomasson. 

Även produktionen rullar på enligt plan. 
- Än så länge kör vi full produktion. Däremot har vi restriktioner och uppmanar de som kan jobba hemifrån att göra det. Vi har mer städning och separata skiftbyten och vi undviker resor och kör mötena digitalt. Jag tycker vi har klarat det bra, berättar Ola Thomasson 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.127