23948sdkhjf

Lillbrorsan tar över Ponsse

Ny ordförande i styrelsen

Ponsse Plc har utsett en ny ordförande för bolagsstyrelsen. Vid företagets organisationsmöte valde Ponsses bolagsstyrelse Jarmo Vidgrén till ordförande.

– Jag har lett företagets bolagsstyrelse i tio år, så nu är det dags för friska krafter i styrelsen, säger avgående ordförande Juha Vidgrén. Jarmos stora erfarenhet från olika befattningar inom Ponsses kundgränssnitt ända sedan 1997 stärker vår bolagsstyrelse. Jag kommer att fortsätta som ordinarie styrelsemedlem och precis som tidigare arbeta inom HR och med informationsavdelningen.

Innan Jarmo Vidgrén valdes till ordförande för bolagsstyrelsen hade han arbetat som försäljnings- och marknadsföringschef och biträdande vd med ansvar för Ponsses globala försäljning och eftermarknadsstöd sedan 2008. 

Som resultat av den här förändringen är nu alla huvudägare av det familjeägda företaget, fyra söner till Ponsses grundare Einari Vidgrén, medlemmar av företagets bolagsstyrelse. Mammu Kaario fortsätter som vice ordförande för bolagsstyrelsen.

– Ordföranden för Ponsses bolagsstyrelse har traditionellt arbetat nära den operativa ledningen och drivit på företagets kundorienterade förhållningssätt. Dessa förändringar strömlinjeformar vår verksamhet och tydliggör våra roller i organisationen och ägarfamiljen, säger Jarmo Vidgrén

Juha Vidgrén, som varit ordförande för företagets bolagsstyrelse sedan 2010, kommer att fortsätta som ordinarie styrelsemedlem. Samtidigt blir Marko Mattila medlem av företagets ledningsgrupp.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078