23948sdkhjf

Sveaskog väljer Westan

Westan ska sköta Sveaskogs virkestransporter i tre år. "En av de större affärerna i vår drygt tioåriga historia".

Sveaskog ingår samarbete med Westan logistik, som helägs av Reaxcer AB och ägnar sig åt skogslogistik. Avtalet sträcker sig över tre år och omfattar virkestransporter i södra Dalarna, Västmanland, Uppland och delar av Gävleborgs län, sammanlagt 1,4 miljoner kubikmeter skogsråvara per år.

– Det har varit en upphandlingsprocess med många starka kandidater, men valet föll slutligen på Westan logistik som presenterade den bästa helhetslösningen för service och pris. Det är en väl etablerad aktör som kör i området redan i dag, som vi har fullt förtroende för och som delar våra värderingar och ambitioner gällande hållbara transporter, säger Claes Scholander, logistikchef för marknadsområde Syd på Sveaskog.

Westan logistik bedriver i dag verksamhet från Mälardalen till finska gränsen och är fokuserade på rundvirkestransporter. Företaget driver även åkeriet Hälsingegruppen.

– Vi gläds åt det nya samarbetet, som är en av de större affärerna i vår drygt tioåriga historia. Vi ser fram emot att bidra till Sveaskogs verksamhet med effektiva transporter. Det handlar om rätt kapacitet vid varje tillfälle och kostnadseffektivitet, samt om utvecklingsfrågor, säger Anders Örtendahl, vd för Westan logistik.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.205