23948sdkhjf

Green cargo kör åt Holmen

När Holmen behöver extra godstransporter ställer Green cargo om.

Holmen och Green cargo samarbetar sedan länge kring transporter av massaved och sågtimmer mellan orter i norra Sverige. I april förra året började tågen även köra söderut, till sågverk och bruk, med Holmens virke. En ny transportlösning med fler lok och en ny vagn utvecklades då för att öka kapaciteten. Det har lett till en miljömässigt och ekonomiskt hållbar lösning med mer virke på färre antal tåg till fler orter.

Nu har Holmen fått ännu större behov av transporter, vilket Green cargo har anpassat sig till. 

– Green cargo kan nu ge oss bättre möjligheter till ett mer flexibelt transportflöde som går att boka med kortare framförhållning. Vi har fått bra gehör för våra nya behov av extra tåg under den senaste perioden och vi har därmed kunnat säkra leveranserna till våra slutkunder. Våra behov och efterfrågan möts av Green cargo vilket är väldigt positivt och viktigt för oss i nya affärsmöjligheter, säger Maja Öberg, leveranssamordnare på Holmen.

Godstransporter på järnväg är en viktig grund för Sveriges välstånd och konkurrenskraft. Liksom Holmen förlitar sig många av Sveriges industriföretag på en fungerande godsjärnväg, som miljö- och kapacitetsmässigt är oslagbar jämfört med andra transportslag.

– Vi har både förmågan och viljan att möta kundens behov, och nu med en mer flexibel anpassning till marknaden i vår produktion kan vi möta den flexibilitet Holmens rundvirkeskunder behöver, och vi kan behålla och ta hem nya affärer. Vårt arbetssätt värderas högt av Holmen och det vill vi så klart leva upp till, säger Johan Roswall, säljare på Green cargo.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.39