23948sdkhjf

Gränsen är öppnad

Regeringsbeslut nu genomfört

Sedan i går den 8 juni kan säsongsarbetare inom jord- och skogsbruk läggs till i listan över exempel på personer som undantas från inreseförbudet för medborgare i tredje land med hänsyn till att de utför nödvändiga funktioner i Sverige. 
– Vi har jobbat oavbrutet med den här frågan sedan inreseförbudet infördes den 17 mars, säger Lena-LiisaTengblad, vd Gröna arbetsgivare. För några av våra medlemsföretag innebär det här att delar av säsongen är räddad. Och att de från och med nu kan genomföra sina uppdrag
Hela branschen har jobbat med kreativa lösningar för att vårplanteringen skulle kunna räddas. Planering som tagit månader har fått kastas om för att företagen skulle ha en chans att lösa ett nödläge i stora delar av landet. I många fall har det varit röjningen som fått stå tillbaka för att plantorna ska kunna komma ner i marken.  
– Den här säsongen har inte kunnat genomföras enligt plan för många medlemsföretag. Nu ges de en möjlighet att återgå till en så normal verksamhet som världsläget tillåter. Det är bra för skogen och det är bra för Sverige, säger Lena-Liisa Tengblad.  

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.111