23948sdkhjf

IT-företag vill digitalisera Sveriges skogsbruk

Finsk-svenskt partnerskap för lansering

Företagen Forestx och Collectivecrunch inleder partnerskap för gemensam satsning riktad till Sveriges skogsbruksföretag. Samarbetet innebär att Collectivecrunchs kärnprodukt, den artificiella intelligensen ”Linda Forest” kommer att ingå i Forestx produktportfölj.
Collectivecrunchs i Espoo, Finland och Forestx i Göteborg, Sverige har inlett ett partnerskap med ett gemensamt erbjudande för svenska skogsföretag. Forestx arbetar med trä- och skogsindustriföretag i Sverige och Norden för att effektivisera processer med digitala och tekniska innovationer. Collectivecrunchs kärnprodukt ”Linda Forest” är en artificiell intelligens som analyserar satellit-, land- och processdata för att förutsäga skogsinventarier. Partnerskapet som nu inleds innebär att ForestX blir Collectivecrunch ansikte utåt i Sverige, där ”Linda Forest” kommer ingå i deras produktportfölj.

Enligt Rolf Schmitz, vd och medgrundare av Collectivecrunch, är en av de viktigaste anledningarna till partnerskapet att det skapar förutsättningar för lokal kundsupport och expertis.
– Vår produkt Linda Forest är en del i ett bredare digitaliseringssammanhang där våra kunder behöver vägledning. Ibland för att integrera Linda Forest och andra gånger för att utöka digitaliseringen utöver vår lösning. ForestX är en ideal samarbetspartner som kan tillhandahålla denna expertis och service, säger Rolf Schmitz.

– Våra team vill stå i fronten och leda den tekniska förändringen inom skogsindustrin och den ambitionen delar vi med Collectivecrunch, säger Carl Barck, vd och medgrundare av Forestx.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078