23948sdkhjf

Han blir Sydveds nye vd

Pär Johansson tillträder den 1 september som ny vd för Sydved efter Lars Gabrielsson som går i pension den 30 september. Pär kommer närmast från en tjänst som Sydveds virkeschef.

Pär är utbildad jägmästare och har flera års erfarenhet genom olika tjänster inom såväl Stora Enso som Sydved.

– Jag är mycket glad att kunna presentera en ny vd som mycket väl känner till vår verksamhet och företagskultur och med sin kompetens kan fortsätta utveckla Sydved som ett av Sveriges starkaste virkesanskaffningsbolag, säger Sydveds styrelseordförande Martin Holmgren.

– Med mina år i Sydved känner jag stor stolthet över vår förmåga att ta oss an såväl operativa utmaningar som vår drivkraft att utvecklas. Jag har alltid trivts väldigt bra i Sydved och ser verkligen fram emot, att som vd, fortsätta att utveckla såväl vår verksamhet som genuina sydvedanda, säger Pär Johansson.

– Skogsnäringen går nu mot en framtid där vi har stor potential att vara med och bidra till uthållig bioekonomisk tillväxt. Det ger oss stora möjligheter men skapar också förväntningar på oss inom svensk skogsnäring att utveckla vår verksamhet, säger Pär.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078