23948sdkhjf

Svenska kyrkan in i Skogforsk

Partneravtal klart

Svenska kyrkans alla stift är nu partnerföretag i Skogforsk. Ett partnerföretagsavtal tecknades nyligen mellan Skogforsk och samarbetsföreningen för samtliga 13 Prästlönetillgångar.

– Att alla stift nu deltar samordnat, hoppas vi ska ge ett fördjupat samarbete med Skogforsk och vi hoppas även att kunna ge en röst åt de medelstora fristående skogsägarna utan egen industri, säger Erik Ling på Västerås stift.

Partnerföretagen är med och deltar i prioriteringen av vilka utvecklingsområden Skogforsk ska fokusera på. De har också möjlighet att delta i utvecklingsprojekt och får därmed direkt access till nya resultat och ny kunskap.

– Skogforsk är en av våra viktigaste källor för kunskap, utbildning och omvärldsanalys. Förhoppningen är att samarbetet ska ge ännu mer genom ökad tydlighet och ökad samordning, fortsätter Erik Ling.

Genom att samtliga av Kyrkans stift anslutit sig (tre av stiften är nya) har Skogforsk 108 partnerföretag.

– Det är en styrka att en så stor del av Sveriges skogsnäring går ihop och värnar om utvecklingen av svenskt skogsbruk genom att stå bakom Skogforsk, säger Charlotte Bengtsson, vd på Skogforsk. Ju fler partnerföretag vi har, desto bättre utväxling får branschen på vår forskning.

Partnerskapet ger stiften möjlighet att få tillgång till Skogforsks tjänster, kurser och andra produkter till självkostnadspris. Det ger också en fin möjlighet att bygga kunskap och bedriva utvecklingsarbete i den egna organisationen genom samarbeten och utbyten med övriga partnerföretag och Skogforsks forskare och experter.

Skogsbruket har de senaste fyra åren satsat omkring 200 miljoner på Skogforsk genom den så kallade 60-öringen. Varje krona som skogsbruket satsat har växlats upp med ytterligare tre kronor från staten och EU.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109