23948sdkhjf

Hon blir ny finanschef på Sveaskog

Sveaskog får ytterligare en kvinna i toppen med utnämnandet av Kristina Ferenius till finanschef. Hon kommer närmast från tjänsten som vice vd och finanschef på Specialfastigheter Sverige. Hon ersätter nuvarande finanschef Per Matses, som övergår till en rådgivande roll för Sveaskogs ledning.

– Jag är mycket glad att Kristina blir en del av Sveaskog och vår koncernledning. Hon har mångårig och bred erfarenhet av ekonomistyrning, finanshantering samt affärs- och verksamhetsutveckling från olika chefsbefattningar. Med gedigen arbetslivserfarenhet från privata företag, börsbolag, riskkapitalbolag, kommunala bolag samt statlig verksamhet blir Kristina ett värdefullt tillskott till Sveaskog, säger Hannele Arvonen, vd på Sveaskog.

– Jag ser verkligen fram emot att börja på Sveaskog, och att få bidra med min kompetens och mina erfarenheter. Bolaget har gjort en fantastisk resa när det gäller hållbarhet, innovation och finansiell utveckling. Jag vill tillsammans med mitt team fortsätta att utveckla Sveaskog som Sveriges största skogsägare, säger Kristina Ferenius.

 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.141