23948sdkhjf

Stora Ensos kvartal var bättre än väntat

Bolaget släppte sin kvartalsrapport i dag.

I dag släppte Stora Enso sin kvartalsrapport för andra kvartalet 2020. Företaget redovisar ett kvartalsresultat på 178 miljoner euro, ungefär samma som första kvartalet, vilket är högre än vad analytiker väntat sig.
Vd och koncernchef Annica Bresky kommenterar rapporten i ett pressmeddelande:

"Vi fortsätter att ta oss igenom denna exceptionella tid. Betydande statliga stimulansåtgärder har satts in för att stötta ländernas ekonomi och gradvis öppnas samhällen igen. Men trots vissa tecken på optimism är det fortsatt svårt att bedöma marknadsutvecklingen framöver."

Stora Enso har därför beslutat att inte ge några prognoser för kommande kvartal eller för helåret 2020. Annica fortsätter:

"Givet rådande omständigheter tycker vi att resultatet för andra kvartalet är gediget. Det drivs av starka resultat i divisionerna Packaging materials och Forest samtidigt som divisionen Wood products levererade ett bättre resultat än väntat. Inom vår verksamhet har pandemin påverkat divisionen Paper mest med en accelererad strukturell nedgång för alla papperskvaliteter. Exklusive divisionen Paper låg vår operativa rörelsemarginal kvar på 13 %, vilket visar uthålligheten i våra tillväxtverksamheter."

"Vi förbereder oss för en stark återhämtning när marknaden vänder och fortsätter våra ansträngningar att bygga framtidens verksamheter och driva vår innovationsagenda framåt. Vi har inlett produktionen av formpressad fiber som erbjuder nya designer och lösningar för livsmedelsförpackningar som är förnybara, återvinningsbara, biologiskt nedbrytbara och plastfria. I samarbete med Cordenka jobbar vi på att utveckla en biobaserad, fossilfri och kostnadseffektiv kolfiber som kan ersätta oljebaserade råmaterial."

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.083