23948sdkhjf

Dags för timbersports igen

Vill genomföra Covid-säker säsong

Timbersports har beslutat att från och med i dag, måndagen den 10 augusti, återuppta säsongen 2020. Därmed öppnar sporten upp för att återigen arrangera träningsläger, tävlingar och andra sportrelaterade aktiviteter i Sverige. Säsongen kommer utföras med strikta förhållningsregler i linje med Folkhälsomyndighetens föreskrifter och råd.

Det innebär att de tävlingar och aktiviteter som hittills varit uppskjutna nu kommer att arrangeras under anpassade former.

– Vi är glada att kunna meddela detta beslut till våra atleter och fans som har längtat efter att tävla, delta på träningsläger och att få följa sportens framfart. Det är flera aktiviteter som har legat på is, bland annat kvalifikationer till internationella tävlingar som är planerade till senare under hösten, säger Emma Birgersson, kommunikationsansvarig på Timbersports Norden.

Inför uppstarten av säsongen 2020 införs flera förhållningssätt baserat på föreskrifter och råd från Folkhälsomyndigheten. Exempelvis kommer antalet personer att begränsas till max 50 och kan minskas ytterligare om det inte är möjligt att hålla ansvarsfullt avstånd. 

– Situationen med Covid-19 är absolut inte över utan vi behöver anpassa våra aktiviteter till rådande riktlinjer och att fortsätta ta ansvar. Vi följer utvecklingen på daglig basis och är redo att ta nya beslut beroende på hur situationen utvecklas, säger Emma Birgersson.

Timbersports har tagit fram ett provisoriskt alternativ för att återuppta den internationella tävlingssäsongen. Planen är att arrangera minst ett av de två internationella mästerskapen under säkra och kontrollerade former, utan publik och under senare delen av 2020 i tyska München. Först ut är European Trophy, det europeiska kvalet till World Trophy 2021, som planeras till den 8 november. Om situationen tillåter kan det bli aktuellt att arrangera fler europeiska tävlingar under hösten.

Dessa alternativa planer kommer endast att arrangeras om de kan genomföras enligt lokala säkerhetsrestriktioner, globala resedirektiv och i linje med myndigheters råd och restriktioner för att skydda alla deltagare.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079