23948sdkhjf

Komatsu släpper nytt skördaraggregat

Ska ge noggrannare mätning

Komatsu S132 i årsmodell 2021 har ett flertal funktioner och förbättringar. Modellen har uppdaterats med bland annat constant cut som standard, förbättrad längdmätning och förstärkt ram där det behövs, till exempel på området runt vertikalkniven och ändlägesstoppen för hjularmarna.

Den nya modellen har jämn kedjehastighet på maximala 40m/s. Det säkerställer att sågmotorn inte övervarvas, samtidigt som risken för kapsprickor minskar och produktiviteten ökar.

Längdmätningsfunktionen har också förbättrats och förstärkts. Mäthjulscylindern, hydrauliken samt mäthjulsarmen och dess infästning har uppdaterats. Aggregatet har dessutom en helt ny mäthjulsenhet, inklusive ett större mäthjul.
— De här ändringarna gör att mäthjulet följer stammens kontur bättre och på så vis ger bättre mätnoggrannhet, förklarar Tobias Ettemo, produktchef hos Komatsu forest, i ett pressmeddelande.

Ett nytt tillval till S132 är Find end laser, en funktion som nollställer längdmätningen utan att ett nytt kap behöver göras. På så vis maximeras virkeslängden och produktionskapaciteten ökar. Dessutom kan aggregatet monteras på grävmaskiner, exempelvis finns möjlighet till två olika val av fällänkar och förstärkt bottenplåt.

— Sammantaget gör det här Komatsu S132 till ett produktivt och pålitligt aggregat i alla sorters skog, summerar Tobias Ettemo.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078