23948sdkhjf

Älgjakten är viktig för skogen

Verktyg för att hålla viltstammarna i balans

Älgjakten börjar i norra Sverige den 7 september och sedan följer övriga delar av landet; sydligaste Sverige får vänta till 12 oktober. Totalt upplåter Sveaskog runt 2500 jaktavtal för mer än 20 000 jägare i hela landet. Jakten på Sveaskogs marker är ett viktigt verktyg för att hålla viltstammarna i balans.

– Vi har ett gott samarbete med våra jaktlag och jägare. Att som jaktlag skriva avtal med Sveaskog innebär att ha tillgång till fina marker och att få uppleva skönheten i naturen, spänning och kamratskap. Det innebär också att jaktlaget ska följa de riktlinjer som är en del av avtalet vi kommit överens om, säger Ola Söderdahl, sedan flera år ansvarig för bolagets avtal med jaktlag samt försäljningschef inom området jakt. Sedan är ju jaktledaren en nyckelspelare som förväntas företräda Sveaskogs intressen i jaktlaget. Jaktledaren ser till att avskjutningsmål uppnås och för en kontinuerlig dialog med oss om måluppfyllnad.

Jaktledaren ansvarar för alltifrån att skjutet vilt rapporteras till att relevant information sprids till övriga i jaktlaget.

En annan viktig aspekt är att jaktledaren för över en bra och kamratlig ton i jaktlaget och i kommunikation med andra intressenter, säger Ola Söderdahl.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125