23948sdkhjf

Trafikverket sätter fart på Norrbottniabanan

Stänger av vägar för att arbeta säkert

Nu startar arbetet med den första sträckan av Norrbotniabanan, sträckan Umeå-Skellefteå. Med anledning av det kommer Trafikverket att stänga av vissa vägar på I20-området.

Vi gör det för att kunna jobba effektivt och säkert. Ett projekt som detta kräver många tunga transporter, och just säkerheten för oss som jobbar och de som vistas i området kommer alltid att vara det viktigaste, säger Jan Lundberg, projektledare på Trafikverket.

Från och med i dag, onsdag den 2 september, kommer ett antal vägar på I20-området i Umeå att stängas av för att fungera som byggvägar. Vissa sträckor kommer att tas bort helt och helt nya byggvägar kommer att anläggas i området (se bifogad karta). Dessa avstängningar och tillfälliga vägar kommer att användas under hela byggtiden.

Vi är medvetna om att bygget stökar till det för de som brukar vistas i området. Schakterna kommer att pågå med stora maskiner i 12-timmarsskift och 7 dagar i veckan. Det är en absolut nödvändighet för att vi ska kunna jobba med den nya kustjärnvägen på ett säkert sätt för alla parter, säger Jan Lundberg.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.095