23948sdkhjf

Komatsus nyheter underlättar i skogen

Komatsu Forest släpper två nyheter i sitt verksamhetshanteringssystem Maxi fleet. Funktionen egen position förenklar informationsutbytet mellan kollegor och samtidigt kommer en funktion som hjälper till i det förberedande arbetet med skotarinstruktioner.

Genom platsinformationsdata kan man nu visa sin egen position på kartan i MaxiFleet, vilket dels gör det lättare att markera ut information på kartan, dels förenklar samarbetet mellan maskiner från olika tillverkare.

— Med hjälp av exempelvis en surfplatta kan föraren markera ut ställen där det finns viktig information som behöver förmedlas till kollegor, som barkborreangrepp eller vindfällen. På så vis blir det enklare att förbereda ett objekt innan avverkning eller skotning drar igång, berättar Jörgen Nilsson , produktchef hos Komatsu forest.

Utifrån den egna positionen är det också möjligt att lägga till symboler, göra anteckningar och markera områden.

Nu blir det också möjligt för maskiner av andra märken att ta del av informationen som presenteras. Att kunna se andra maskiner på kartan samt deras körspår och produktion förenklar samarbetet, då till exempel en annan tillverkares skotare kan följa en Komatsu-skördare som jobbar på samma objekt.

Den andra nya funktionen som introduceras gäller skotarinstruktioner och minskar det administrativa arbetet i maskinen eftersom avverkningsobjekt kan förberedas från kontoret. Skotarinstruktionen kan nu skickas till maskinen i förväg så att föraren bara behöver sätta sig i maskinen och köra. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079