23948sdkhjf

Derome köper bohuslänskt träföretag

Derome köper Bohlins träexport med syftet att behålla de lokala relationerna och utvecklas tillsammans med skogsägarna. Derome bedriver redan verksamhet i regionen och har även samarbetat med Bohlins träexport i tio års tid.

– Vi vill stärka vår närvaro i Bohuslän och Bohlins är ett välskött företag, med stor kompetens och goda relationer till skogsägarna i regionen, säger Andreas Johnsson, råvaruchef på Derome.

Den lokala förankringen och relationerna är viktiga för Derome och därför kommer Bohlins virkesinköpare att jobba kvar.

– Det känns mycket bra att få möjlighet att utveckla vår verksamhet ytterligare, inte minst de digitala tjänsterna som Derome satsar mycket på. Det gör att vi kan erbjuda ännu bättre service, säger Roger Jodensvi, en av de tidigare ägarna.

Sedan tidigare har Derome, som är Sveriges största familjeägda träindustri, även annan verksamhet i Bohuslän. Bland annat en modern takstolsproduktion och byggvaruhandelsanläggningar som vänder sig till yrkeskunder.

– Vi tror på den här regionen och strävar alltid efter att finnas lokalt, det ska vara enkelt att göra affärer med oss, säger Andreas Johnsson.

– Att vi tidigare har samarbetat med Bohlins gör detta så klart ännu enklare, både för kunderna och oss.

Verksamheten i Tanumshede blir Deromes nionde inköpskontor, de tidigare åtta anläggningarna finns från Markaryd i söder till Uddevalla i norr. Det timmer som köps in via de lokala virkesinköparna går vidare till sågning och vidareförädling vid något av Deromes sågverk.

 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.062