23948sdkhjf

Holmens köp av Martinsons får klartecken

Konkurrensverket godkänner affären och snart blir de båda företagen ett.

Mitt i sommarstiltjen kunde Woodnet berätta att Holmen ville köpa Martinsons. Konkurrensverket har nu granskat affären och beslutat att godkänna den. Sammanslagningen går därmed i lås den 1 oktober.

Johan Padel, affärsområdeschef för trävaror hos Holmen och ytterst ansvarig för sammanslagningen, är glad:
– Det känns fantastiskt bra att vi nu med fullt fokus kan arbeta med att få till den bästa blandningen av Holmen och Martinsons. Det är ett arbete som kommer att ta tid så för närvarande och tills vidare jobbar vi på som vanligt.

Sören Petersson, affärsområdeschef för skog inom Holmen, uttrycker också glädje över att affären är klar:

– Jag har alltid varit imponerad av Martinsons framåtanda och utvecklingsförmåga och jag ser flera fördelar med förvärvet av Martinsons. Vi stärker vår position på virkesmarknaden i norra Sverige och skapar en plattform för fortsatt industriell utveckling, samtidigt som vi förvärvar kunskap och ledarskap inom avancerat träbyggande.

Även hos Martinsons är beslutet välkommet.

– Sedan förvärvet blev klart har vi strävat mot målet att gå samman och det känns förstås bra att vi kan fortsätta framåt enligt plan, säger Lars Martinson, koncernchef på Martinsons.

– Nu ser vi fram emot att fortsätta utveckla verksamheten och bidra till ett ökat träbyggande, som är en viktig del av lösningen på klimatutmaningen, säger Johan Padel.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078