23948sdkhjf

Holmen får högsta betyg av ansett analysföretag

Holmens kartong- och pappersbruk i Iggesund och Workington samt pappersbruken Braviken och Hallsta har tilldelats högsta möjliga betyg av det internationella analysföretaget Ecovadis. 

Ecovadis bedömer hur företag arbetar inom fyra teman: miljö, arbetskraft och mänskliga rättigheter, etik samt hållbara inköp. Med fler än 65 000 utvärderingar i över 200 sektorer och 160 länder är Ecovadis vägledande för företags val av leverantörer.

Inför 2020 reviderade Ecovadis sina betygsnivåer och introducerade en ny nivå, Ecovadis Platinum, speciellt utformad för att belöna de högst rankade företagen. Här platsar bara en procent av alla rankade företag, och Holmens bruk har lyckats slå sig in på den ärofyllda listan.

– Holmens produktionsanläggningar tillhör bland de mest resurseffektiva i världen. Under åren har vi utvecklat metoder för att effektivt minska vår användning av energi, vatten och kemikalier samt återvinna och återanvända det avfall som uppstår. Tillsammans med våra högt ställda krav på miljö, etik och transparens skapar det trygghet och trovärdighet i våra relationer med kunder och samarbetspartners. Att alla våra bruk tilldelats Ecovadis platinum är ett kvitto på vårt långsiktiga och målinriktade arbete, säger Elin Swedlund, hållbarhetsansvarig för Holmen-koncernen.

–  Vi är en partner för hållbara affärer och hjälper våra kunder att ställa om till förnybara lösningar. Som ett svenskt skogsbolag med en klimatsmart och ansvarsfull affär har Holmen fantastiska möjligheter att vara en positiv kraft för kunder och samhälle, inte minst ur klimatperspektiv, säger Elin Swedlund.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.062