23948sdkhjf

Seger för Ferry Svan

Tog hem stortävling

Ferry Svan tog hem förstaplatsen i Timbersports Four Nations Cup i München. Svensken närmast utklassar erfarna atleter från Frankrike, Österrike och Schweiz när han ställde sig överst på pallen. Under kvällen bjöd Ferry på hela fyra personliga rekord varav ett nordiskt rekord. I Six Nations Cup tidigare på dagen placerade sig svenske Emil Hansson på en andraplats efter en tuff start.

Redan innan söndagens tävling meddelade Ferry att han är i sin bästa form hittills. Det bevisade han i Four Nations Cup när tävlingen avgjordes under söndagskvällen när han tog emot guldmedaljen, vilken är hans första i internationella tävlingssammanhang sedan Rookie-VM 2017. Med hela nio poäng ner till andraplatsen placerade han sig före erfarna atleter som bland annat femfaldige franska mästaren Pierre Puybaret, österrikaren Armin Kugler och 46-årige veteranen Christophe Geissler från Schweiz. Dessutom bjöd Ferry på rekord efter rekord. Totalt slog han fyra personliga rekord varav ett nordiskt rekord i den spektakulära och avancerade grenen Springboard.

– Det känns fantastiskt bra! Jag har haft otroligt bra självförtroende och känt att allt jag har tränat på sitter i ryggmärgen. Nu ska jag hem och träna inför European Trophy-kvalet. Formen känns bra så nu ska jag se till att bibehålla den till nästa tävling, säger en nöjd Ferry Svan.

Landslagskamraterna Calle Svadling och Johannes Eriksson placerade sig på en fjärde- respektive niondeplats.
I Rookie-tävlingen Six Nations Cup tidigare på dagen blev det en tuff start för svenskarna Edvin Karlsson och Emil Hansson. Båda diskvalificerade sig i första grenen Stock Saw och fick därmed kämpa i uppförsbacke för att komma in i tävlingen. Men förhandsfavoriten Emil Hansson laddade om och vann de tre resterande grenarna. I sista grenen Underhand Chop slog han dessutom nytt nordiskt rekord. Ett rekord han putsade med hela två sekunder.

– Jag är jättenöjd med dagens tävling. Det går inte att göra en bättre återhämtning med vinst i resterande tre grenar, en andraplats och ett nordiskt rekord, säger Emil HanssonKommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093