23948sdkhjf

Karl Hedin åtalas för grovt jaktbrott

Sågverksmagnaten har hanterat gift i syfte att döda varg.

Kammaråklagare Lars Magnusson har i dag väckt åtal vid Västmanlands tingsrätt mot fyra personer i den uppmärksammade utredningen om grovt jaktbrott och förgöring.

Detta skriver Åklagarmyndigheten.

Tillsammans med trävarukoncernen AB Karl Hedins ägare Karl Hedin åtalas en av hans anställda för grovt jaktbrott, samt åklagarens så kallade trovärdiga källa och hennes make för förgöring, uppger Svensk Jakt.

AB Karl Hedin är ett svenskt sågverks-, emballage- och handelsföretag med verksamhet i Sverige och Estland.

Karl Hedin och paret är även åtalade för olika brott i hanteringen av det mycket potenta giftet karbofuran och har varit mer eller mindre delaktiga i förberedelse till grovt jaktbrott, då de har hanterat giftet med syftet att döda varg, skriver Åklagarmyndigheten vidare.

Brottsrubriceringen för Karl Hedin är i den här delen förberedelse till grovt jaktbrott eftersom åklagaren menar att syftet med giftet var att döda varg.

De andra två personerna är äkta makar. Det grova jaktbrottet består i att de har hanterat gift i syfte att döda varg. Mannen åtalas för förberedelse till grovt jaktbrott och kvinnan för medhjälp därtill.

Detta är ett ärende som engagerat många under lång tid. Det har varit många turer under resans gång men nu får tingsrätten värdera den bevisning som åberopas, säger Lars Magnusson, kammaråklagare på Riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094