23948sdkhjf

Landsbygdsministern ägnar en heldag åt skogen

På landsbygdsministerns initiativ och inom ramen för nationella skogsprogrammet arrangeras i dag ett kunskapsseminarium kring temat ”Hur kan ett aktivt hållbart skogsbruk bidra till en god och säkerställd tillgång av biomassa i framtidens bioekonomi?”. Seminariet är det andra av skogsprogrammets fyra under 2020 som arrangeras av Näringsdepartementet och Skogsstyrelsen.

– Jag är väldigt glad att vi nu fortsätter skogsprogrammets dialogprocess med detta kunskapsseminarium med fokus på tillgången på biomassa från skogen. Jag har stora förhoppningar om att vi med kunskap och klokhet tillsammans ska hitta en hållbar väg framåt, säger landsbygdsminister Jennie Nilsson.

Skogen är lösningen på många av våra samhällsutmaningar. För att lyckas med övergången till ett fossilfritt samhälle, klimatanpassningen och ett aktivt hållbart brukande av våra skogar måste det nationella skogsprogrammet och skogspolitiken utvecklas. 

Att nationella skogsprogrammet ska utvecklas är en del av januariavtalet. Där framgår att skogsprogrammet ska utvecklas för att främja en växande skogsnäring och ett hållbart skogsbruk. 

Efter seminariet åker landsbygdsministern vidare och träffar skogsägare i Knivsta samt företrädare för skogsägarföreningen Mellanskog. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.062