23948sdkhjf

Logset utvecklar maskinerna

Under de senaste åren har Logset introducerat flera innovationer för skogsmaskiner, vilka har minskat maskinernas komplexitet och underlättat förarnas vardag. Det ledde till en inbjudan till evenemanget International Cabin Forum i slutet av september. Logsets planeringsingenjör Markus Storsjö fick representera Logset bland talare från internationellt kända varumärken. 

Under sin presentation talade Markus om hur en medelstor skogsmaskinstillverkare gång på gång kan introducera innovationer som imponerar på omvärlden.

– Vad anbelangar kritiska komponenter plockar vi dem inte ur hyllan. I stället planerar vi dem själva, konstaterar han. 

Under senare tid har Markus deltagit i planeringen av hyttfjädringen för skotare, samt nya styrreglage för både skotare och skördare. 

– När Logset lanserade den nya hyttfjädringen fanns redan flera olika hyttfjädringar för skogsmaskiner på marknaden. Ingen av lösningarna var ändå lika tydlig som vår, säger  Markus. 

En annan innovation är den nya hybridskördaren, med både dieselmotor och elmotor. Skördaren har inga batterier, utan superkondensatorer. Hybridpaketet kräver ingen service och har alltid tillräckligt med effekt.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109