23948sdkhjf

Virkespriserna fortsätter minska

Tendensen med minskande priser på leveransvirke fortsatte under tredje kvartalet 2020, visar Skogsstyrelsens senaste statistik. Massavedspriset gick ner med 5,9 procent och sågtimmerpriset med 3,0 procent, i jämförelse med andra kvartalet i år. Ett undantag är massavedpriset i region nord som ökade med 1,4 procent.

Massavedspriset har minskat de senaste fem kvartalen. Den kraftigaste nedgången skedde under tredje kvartalet 2020, med 5,9 procent. Det finns regionala skillnader, där minskningen var störst i region mellan med 6,4 procent, i region syd minskade priset med 5,6 procent. Däremot ökade priset på massaved i region nord med 1,4 procent. Samtliga jämförelser är mot närmast föregående kvartal.

Sågtimmerpriset har minskat eller varit nära oförändrat sju kvartal i rad. Störst var minskningen för ett år sedan, tredje kvartalet 2019, då priset gick ned med 5,5 procent. Tredje kvartalet 2020 minskade priset med 3,0 procent. Priset gick ner mest i region syd med 3,9 procent, i region mellan minskade priset med 2,0 procent och i region nord med 0,5 procent.

    Kommentera en artikel
    Meddela redaktionen
    Utvalda artiklar

    Sänd till en kollega

    0.047