23948sdkhjf

Landsbygds-ministern i seminarium om skogsbruket

I dag arrangeras, på landsbygdsministerns initiativ, ett kunskapsseminarium inom ramen för det nationella skogsprogrammet. Temat för seminariet är ”Vad menas med en politik för ett hållbart skogsbruk och hur nås de jämställda målen om produktion och miljö?”.

Helheten i det hållbara skogsbruket står i centrum vid det fjärde och avslutande kunskapsseminariet under 2020 som arrangeras av Näringsdepartementet och Skogsstyrelsen. Seminarierna ska ge underlag för utvecklingen av skogspolitiken.

Dagens utmaningar sätter tryck på skogen och det hållbara skogsbruket från alla håll. Det finns förväntan på skogen för att motverka klimatförändringen i den biobaserade ekonomin – samtidigt som den ska leverera produktion och sociala värden.

– Hållbart skogsbruk är dynamiskt, vi kommer alltid att söka förbättring baserat på ny kunskap. Som skogsminister ansvarig för både produktion och miljö kommer jag att göra allt jag kan för att bidra till att skapa samsyn och framtidstro, säger landsbygdsminister Jennie Nilsson.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094