23948sdkhjf

Tyri och Massey Ferguson utvecklar kundspecifik belysning

Tyri, ledande företag inom belysning för arbetsmaskiner, har i ett exklusivt samarbete tagit fram en kundspecifik belysning till Massey Furgusons nya traktorserie. Uppdraget var att använda ljus för att utveckla så kallade karaktärsgenererande funktioner som stärker varumärket.

Uppdraget byggde på att ta fram strålkastare och arbetsljus i halogen och LED. Grundtanken var att belysningen skulle ha utseende med ”automotive style”. Belysningen skulle bli en del av den varumärkesbärande kommunikationen i traktorseriens design. Så som bilindustrin har gjort under många år – hitta de karaktärsskapande dragen som skapar igenkänning för varumärket i designens detaljer. För att detta skulle vara möjligt kom Tyri in tidigt i processen med ett uppstartsmöte i Beauvais i Frankrike där Massey Fergusons huvudkontor och designcentra ligger. Under processen genomfördes täta avstämningsmöten både på plats i Frankrike, men också i Sverige och över länk.

– Det var verkligen ett prestigeuppdrag för oss, säger Sibylle Naumann-Edgren, Area Sales Manager på Tyr. Massey Ferguson är en av världens bästa producenter av traktorer och vi vet att de ställer mycket höga krav på sina leverantörer. Nu fick vi chansen att från start vara med och utveckla belysningen till en ny traktorserie och få den att höja helhetsupplevelsen av traktorn.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11