23948sdkhjf

Tågföretag i samarbete med Södra skogsägarna

Tågoperatören Hector rail har öppnat en ny lokförarstation på Sävenäs godsbangård i Göteborg. Etableringen är ett viktigt steg i företagets tillväxt och en följd av de nya samarbetena med Södra Skogsägarna och Flixtrain.
– Att vi sätter ner våra bopålar i Göteborg är ett strategiskt beslut med målsättningen att etablera en fast position i västra Sverige. Tillsammans med våra nya kunder kommer vi att skapa fler möjligheter för godstransporter, säger Joacim Axelsson-Sternkrans, nytillträdd lokförarchef.

Hector rail har inlett samarbete med Södra Skogsägarna och Flixtrain. Från mitten av december kommer de första rundvirkestransporterna från Södra Skogsägarna att köras från den nya stationen, med volymer kring 1,6 miljoner kubik per år. Utöver detta har Hector rail också slutit avtal med den tyska tågoperatören Flixtrain, som etablerar sig i Sverige och gör sina första passagerarresor mellan Göteborg och Stockholm under 2021. Förutom fler resor, möjliggör samarbetet nya arbetstillfällen för lokförare och ombordpersonal. 

– Jag har varit verksam inom transportbranschen hela mitt yrkesliv och blir nu ytterst ansvarig för driften av tågen som lämnar den nya stationen, samt för de cirka 40 anställda som kommer att utföra uppdragen. Etableringen i Göteborg är otroligt viktig för Hector Rail eftersom det möjliggör en intressant marknad. Vi befinner oss just nu i en föränderlig bransch, där vi står inför ett skifte från transporter på väg till järnväg och vi gör oss i och med det här mer redo för den förskjutningen. Branschen behöver helt enkelt fler stabila leverantörer av transporttjänster, säger Joacim Axelsson-Sternkrans.


På Hector rails nya lokförarstation ska lokförare och ombordpersonal påbörja och avsluta sina arbetspass. Lokalerna kommer att inhysa både administrativ och operativ personal, och består av kontor, omklädningsrum, gemensamhetsytor och mötesrum. 
– Jag ser fram emot att få visa medarbetare och kunder vår nya station. Det ska bli spännande att äntligen få öppna och inleda arbetet på riktigt i Göteborgsområdet, säger Joacim Axelsson-Sternkrans.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.234