23948sdkhjf

Hemlig skotare i generationsbyte

Under nästa år kommer Vimek's stora produktnyhet "Next generation" att lanseras. En helt ny skotarmodell som är större än sina föregångare, men som behåller samma skonsamma och kostnadseffektiva Vimek-egenskaper.

Vimek vill i nuläget inte släppa allt för mycket fakta, så i korta ordalag kan meddelas att den nya maskinen INTE är en ersättare för någon av dagens Vimek-modeller. Dess syfte är istället att komplettera produktportföljen då den nya skotaren har en kapacitet och funktionalitet som tar Vimeks kompaktklass-skotare till en ny nivå. Maskinen är större än befintliga modeller, men kräver extremt lite utrymme i skogen samt har en genomtänkt layout och viktfördelning som är skonsam mot mark och terräng.

– Projektet, även kallat “NG-19”, är det största utvecklingsprojekt vi gjort på Vimek under de 15 år jag jobbat här och det är riktigt roligt att få vara med på denna satsning. Den nya modellen är byggd för entreprenörer och skogsägare som vill använda kompaktklass-maskiner i ett aktivt och skonsamt skogsbruk, men som ställer högre krav på kapacitet och förarkomfort än vad dagens kompaktklass-skotare erbjuder, säger Vimeks vd Johannes Nilsson.

– För närvarande testkörs och utvärderas den första maskinen tillsammans med en lokal entreprenör, avslutar Johannes.

Mer än så vill Vimeks vd inte säga i nuläget, utan hänvisar alla intresserade till någon av Vimeks svenska återförsäljare för mer information.

 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078