23948sdkhjf

Ferry Svan fick stark start på 2021

Michal Dubicki från Polen tog hem första plats när Stihl Timbersports för första gången arrangerade Virtual European Championship 2020. Svenske Ferry Svan var i god form och placerade sig på fjärde plats.

Det var en spännande och jämn tävling som fansen och atleterna själva fick följa under söndagseftermiddagen. Efter de tre omgångarna skiljde det endast två poäng mellan polska vinnaren Michal Dubicki och tvåan Koen Martens från Belgien. Bronset gick till Tjeckiens Martin Komárek.

Ferry Svan, som tränat mycket kondition och teknik inför tävlingen, var näst snabbast i två av de totalt sex grenarna. I Standing Block Chop var Ferry endast 0,29 sekunder efter vinnaren Dubicki. Tyvärr räckte det inte till pallplats men däremot till en fin fjärdeplats.

– Jag har försökt pricka in toppformen till tävlingen och är överlag nöjd med mina resultat. Det var annorlunda men väldigt spännande att få se tävlingen avgöras under sändningen, säger Ferry Svan.

Totalt samlade Ferry på sig hela 51 poäng – endast 8 poäng från vinnaren. Nordens andra representant, norrmannen Vebjørn Sønsteby, placerade sig på nionde plats.

Virtual European Championship 2020 ersatte det planerade individuella världsmästerskapet som inte kunnat genomföras på grund av Covid-19. Atleterna har genomfört de sedvanliga sex tävlingsgrenarna på sin hemort och i enlighet med lokala restriktioner och strikta hygienkrav, mellan 30 november och 10 december. Insatserna har övervakats av officiella representanter för Stihl Timbersports och spelats in. Videofilmer och tider har därefter samlats in och granskats av sportens officiella domare. Trots att atleterna utfört grenarna har resultatet inte avslöjats för dem eller andra innan tävlingen sändes idag, den 27 december.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079