23948sdkhjf

Nytt samarbete för effektiv digital utbildning i skogsindustrin

Biometria har inlett ett nytt samarbete med Xtractor, en del i Semconkoncernen. En ny lärplattform ska göra Biometrias digitala utbildningar mer moderna och effektiva. Målet är att fler ska få tillgång till och kunna ta del av viktiga kunskaper.

Biometria ägs av över 250 medlemsföretag inom skogsnäringen och genomför opartisk mätning av det virke som flödar mellan skog och industri.

– Vi har ett stort behov av en ny lärplattform eftersom vår befintliga lösning är svår att utveckla vidare. Vi letade efter något som var mer modernt och som kan anpassas efter våra specifika förutsättningar, berättar Ulrika Sten, kommunikationschef på Biometria och ansvarig för den nya lärplattformen.

Efter en noggrann utredning blev valet Xtractor och Semcon.

– De har lång erfarenhet av digital utbildning och erbjuder en modern och användarvänlig plattform.

I första steget av samarbetet blir lärplattformen tillgänglig för Biometrias medlemsföretag och kunder, med bland annat utbildningar inom virkesmätning och skördarrevision. Fokus kommer också att ligga på certifierande utbildningar. I ett andra steg lanseras plattformen för interna utbildningar hos Biometria.

Lärplattformen som kommer att användas är Totara Learn. I projektet kommer Xtractor att bidra med spetskompetens inom systemintegration och pedagogik.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125