23948sdkhjf

Nytt aggregat för krävande avverkning

Träd som måste kapas från två håll, rotben som är för långa för sågsvärdet eller grova grenar som måste bearbetas flera gånger. C164 utlovas vara lösningen.

Komatsu C164 är ett helt nytt aggregat i företagets C-klass och ska matcha mot Komatsu 951. Det är speciellt framtaget för att kunna hantera grov skog, samtidigt som den kompakta konstruktionen ska göra det smidigt och lätthanterat på maskinen.

C164 bygger vidare på konceptet från övriga C-aggregat, men det är ett helt nytt aggregat där många delar är specialdesignade utifrån aggregatets storlek och tänkta användningsområde, uppger Komatsu.

Constant Cut, sågmotorstyrningen som säkerställer att aggregatet har rätt kedjehastighet genom hela kapcykeln, är vidareutvecklad speciellt för C164 för att kunna hantera långa sågsvärd och grova träd.

Sågens placering är utformad för optimal avverkningsprestanda och är helt ny jämfört med hos andra C-aggregat. Den nya positionen ska kapa bättre i aggregatets riktning och därmed minska risken för kapsprickor.
Kedjesträckningen på svärdet förbättrats, sågsvärdets infästning har en mer robust konstruktion, starkare svärdklämma och ökade bultdimensioner.

Rotatorn har en robust design samt en ny hydraulmotor och större svängkranslager, för att klara av krävande avverkningar.

För att göra aggregatet mer bränsleeffektivt har C164 en ny typ av hydraulventil som ska kunna hantera ett högt flöde.

Komatsu C164 levereras med möjlighet att välja två olika matarvalsmotorer, en mindre och en större.

Enligt kundönskemål, har C164 en helt ny tilt lock-funktion. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.063