23948sdkhjf

Skoterkranar får nya tillval

John Deere lanserar omdesignade vipparmstillval utrustade med ett dolt slangsystem för skotare med CF5-, CF7- och CF7S-kran. 

De omdesignade vipparmarna ska tydligt förbättra användbarheten, hållbarheten och servicebarheten. De nya vipparmarna, som har fått namnet XI, kommer att kunna fås som ett alternativ på skotarmodellerna 910G, 1010G, 1110G, 1210G och 1510G under våren 2021, skriver John Deere i ett pressmeddelande.

Den nya vipparmen utlovas vara mer robust med starkare utskjut och slangarna har fått en ny dragning som ska ge de ökad hållbarhet, förenkla byte och öka kranens användbarhet. Slangarna ska därmed också skyddas från skador. Den förbättrade geometrin och den förbättrade balansen mellan lyftarmen och vipparmen ska leda till en jämnare bana för kranen. Med de nya dolda XI slangutskjuten får kranen en räckvidd på 9,8 meter.

90 procent av skotarna som levereras är utrustade med IBC, I Sverige levereras nästan 100 procent med IBC. Maskinerna som är utrustade med IBC inkluderar en extra arbetslampa som sitter under vipparmen för bättre sikt mot kranspetsen vid arbete i mörker.

Slangbytet ska också bli enklare. Glidlagret i den bakre delen av utskjutet kan nu smörjas utan att kåporna behöver tas bort. Utskjutskedjan kan också justeras utan att delar behöver demonteras och borttagning av kåporna. Det justerbara kranstödet är också nytt och underlättar växling till transportläget.

Förutom dom nya vipparmarna finns det även en starkare Indexator GV12-2S-länk. Bottenplattan på den starkare rotatorn är nu tillverkad av stål istället för gjutjärn.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.234