23948sdkhjf

Skogsbrands-beredskap förstärks i luften

 Ytterligare två mindre skopande flygplan ska möta klimatförändringar.

Sedan förra året har MSB ett avtal med Saab som tillhandahåller två mindre skopande flygplan för brandbekämpning i skog och mark.

MSB har nu valt att utlösa en option som innebär att beredskapen förstärks med ytterligare två flygplan för perioden 2021-2023.
– Vi fortsätter på den inslagna vägen att tillsammans med andra successivt stärka skogsbrandsberedskapen, säger Camilla Asp, vikarierande generaldirektör för MSB.

Det avtal MSB har med Saab sedan förra året tillhandahåller två mindre skopande flygplan med tillhörande besättning och annan nödvändig logistik.

MSB har nu valt att inom ramen för avtalet utlösa en option med ytterligare två mindre skopande flygplan för perioden 2021-2023.

– Efterfrågan på stöd kommer förmodligen fortsätta att öka de närmsta åren och det behöver vi kunna möta upp. Klimatförändringar gör att problemen med skogsbränder riskerar att bli ännu större i framtiden. Detta i kombination med att mindre skopande flygplan är en resurs som många länder i norra Europa i dag saknar gör att vi ser behov av ytterligare två flygplan, säger Camilla Asp.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109